Együttműködési megállapodás az AVA-val

Nagyszerű hír a légiipari fejlesztésekben érdekelt magyar vállalkozásoknak. Porkoláb Imre dandártábornok, a VIKI vezérigazgatója és Viktor Sotona, az AVA vezérigazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Dubai Airshow 2023 margóján.

A VIKI és partnere az Aero Vodohody Aerospace, nagymúltú, csehországi repülőgépgyártó cég megállapodása, kiemelten közös kutatási-, fejlesztési és ezeket támogató humán erőforrás képzési programok végrehajtására vonatkozik. A megállapodás kiemelten az XR, VR megoldások által támogatott tesztelési, kiképzési és karbantartási feladatokra, továbbá alkatrész-ellátási programok és új légiipari termékek és szolgáltatások fejlesztésére fókuszál.

Az elmúlt napokban a VIKI vezetése, Porkoláb Imre vezérigazgató, Hendrich Balázs vezérigazgató-helyettes és Deme László ezredes, vezérigazgató-helyettes megbeszéléseket folytattak és bilaterális munkacsoportok létrehozásáról állapodtak meg az Egyesült Arab Emirátusok kormányzati fejlesztési tanácsának, a Tawazun Council vezérigazgatójával, Muammar Abdullah Abushehab-bal és az Embraer brazil repülőgépgyártó Európáért és Afrikárt felelős alelnökével, José Gustavo-val, aki egyetértettek a védelmi innovációs tevékenység kiemelt szerepéről és az együttműködés fontosságáról a jelenlegi bizonytalan világban. A felek egyetértettek, hogy nincs sikeres iparfejlesztés innováció nélkül.


A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet