Challenge Day – Közösségi Innovációs Kihívások és Ötletek Találkozója

Szeptember 26-án és 28-án két izgalmas Innovációs Projektnap zajlott le a VIKI irodaházában, amelyek során a hazai vállalatok és egyetemek legkiválóbb agyai mérték össze erejüket és ötleteiket.

Az első projektnap, a „Viselhető bioszenzorok” témája köré épült, ahol 8 hazai cég / egyetem mutatta be forradalmi fejlesztéseit és megoldásaikat, platformjaikat 5perces „pitchek” formájában.

A második projektnap a „Mikromobilitás” területén hozott izgalmas vitákat és ötletcseréket, ahol három kiváló csapat kutatta a magyar honvédség mikromobilitási lehetőségeit.

Mindkét napon kiemelkedő párbeszéd és tapasztalatcsere zajlott, a VIKI pedig nagy örömmel tervez további együttműködéseket a résztvevőkkel.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk volt, és segített egy lépéssel közelebb kerülni a jövő innovációihoz!

Résztvevők

Fusion Vital Kft.:
Humán fiziológiás méréseket és mentális egyensúly felméréseket végez, az adatokat BI eszközökkel elemzik, kiértékelik és javaslatokat tesznek a leghatékonyabb egyéni és szervezeti beavatkozásokra.

Mindrove Kft.:
Egy olyan karpántot fejleszt, melyben integrálva lesznek a fitnesz / teljesítmény / alvás monitorozó eszközök bizonyos funkciói, valamint a kézgesztusokkal történő vezérlés.

Polaritas-GM Kft.:
Céljuk egy moduláris, testre szabható érzékelő rendszer és az ehhez kapcsolódó felhőalapú adattároló és mesterséges intelligencia megoldás létrehozása

Rex-San Kft.:
Jelenleg egy egyedileg gyártott járógép átalakított változatán dolgoznak, mint passzív exoskeleton prototípus, amely proof-of-concept szinten szemlélteti a termék működési elvét, használhatóságát. Az exoskeleton bioszenzorokkal történő felszerelése az egyik fő irányuk.

Sensomoniq Technologies Kft.:
Otthoni, viselhető alvásmonitoring rendszert (hám és fejpánt) mutattak be, amely kettős (civil és katonai) felhasználásra is alkalmas.

SkillDict Zrt.:
A SkillDict Zrt. a képzés-szakmai területen működő vállalat, az elektronikus oktatás specialistája. Képzési felületükön felül bemutatták a Sparta science rendszert.

Work For Humans Kft.:
Csúcsteljesítmény felkészítő pilot programot mutattak be, melynek fókuszában a humán energiaoptimalizálás áll mind katonai, mind civil felhasználásban.

Óbudai Egyetem:
Szenzoros aláöltöző pólót fejlesztenek, amely lehetőséget ad a katonák pszichoszomatikus adatainak kinyerésére és megjelenítésére.


Gerinfo Kft.:
Gerendás Szabolcs több mint 20 éves versenyzői múlttal rendelkezik, az európai elekltromos crossmotorozás meghatározó szereplője, Több mint 20 éves cég magyar magántulajdonba, Suti Péter, Kerekes Zoltán, Gerendás Szabolcs 2015-től a MAMS elektromobilitás kollégium vezetője


Genesys Motors:
4 éve egyedi elektromos motorokat építenek, Mennyhárt László. Szabó Dávid, Előadás anyaga


Neuman János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai KarInnovatív Járművek és Anyagok Tanszék, Járműtechnológia kutatócsoport
Super moto projekt keretében MOME-vel közösen saját motor építése mely Dubaiban van kiállítva Sárkány Tamás György és Molnár Bence.


A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet