Logisztikai nap - „katona tábori elhelyezése”

Esemény Információk

A Magyar Honvédség igénye alapján, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Zrt. (a továbbiakban VIKI) szervezésében 2024. április 10-én 10:00-tól Székesfehérváron az Alba Regia laktanyában kerül sor a „katona tábori elhelyezése” témában szervezett 1. Katonalogisztikai Szakmai Napra és bemutatóra. Az esemény lényege a hazai, teljesíteni képes partnerek lehetőségeinek bemutatása a Magyar Honvédség, mint igénytámasztó, szakállományának és döntéshozóinak.

Az esemény keretében a VIKI-vel együttműködő 16 partner állítja ki a katonai területen is alkalmazható megoldásait.  A kiállításon különböző konténeres eszközök, anyagmozgatási technológiák, víztisztító, energia tároló és sátorrendszerek mellett helyet kaptak a személyes felszerelések és fegyverek tárolására kialakított megoldások is. Az eseményen, a Magyar Honvédség részéről az alakulatok parancsnokai, vezető állománya és logisztikai szakemberei mintegy 150 fővel vesznek részt.

A VIKI szándéka, hogy a partnereinél már meglévő eszközök innovatív alkalmazásával a Magyar Honvédség logisztikai szakterületének munkájához is támogatást adjon. A rendezvény erre biztosít jó lehetőséget mind az MH szakállománya, mind a VIKI stratégiai partnerei számára.

Résztvevők