Őrizzük emlékét…

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Bárány Mihály ezredes, életének 55. évében, 2024. május 9-én elhunyt. Mihály nem csupán kiemelkedő katonai vezetőként, de kiváló diplomataként is szolgálta hazánkat és a nemzetközi közösséget. Munkássága alatt számos jelentős pozíciót töltött be, melyek során mindig is a szakmai precizitás és az emberi méltóság szempontjait tartotta szem előtt.

Mihály 1990-től kezdve szolgálta a Magyar Honvédséget különböző alakulat parancsnoki pozíciókban, ahol már korán kivívta kollégái tiszteletét és elismerését. Később, a nemzetközi területen is kimagaslóan teljesített: 2001 és 2002 között az Egyesült Nemzetek katonai megfigyelőjeként Grúziában, majd 2004 és 2005 között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) keretein belül ugyanott.

2005-től kezdődően több mint egy évtizeden át a Honvédelmi Minisztériumban látott el különböző vezetői feladatokat, többek között mint a nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályvezető és helyettes államtitkár. Munkásságát a védelmi innováció területén is kamatoztatta, legutóbb a Védelmi Innovációs Kutatóintézet EDF szakértőjeként.

Emlékét szakmai elhivatottsága, emberi nagylelkűsége és a mindennapi kihívásokkal szembeni állhatatossága őrzi. Mihály nem csak mint katonai szakértő, hanem mint megbízható kolléga, gondolkodó ember és barát marad emlékezetünkben. Kivételes életútja és szakmai hozzájárulása példaként áll előttünk, emlékét tisztelettel őrizzük.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet