Fókuszban a drónok és szenzorok! 

A Védelmi Innovációs Kutatóintézet július 1-2. között, idén második alkalommal rendezett  szakmai napot, ezúttal a hajmáskéri Kiképző Bázison, drónok, repülőeszközök és integrálható szenzorok témakörében. Az esemény célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a hazai cégek, egyetemek és kutatóintézetek számára, hogy bemutassák eszközeiket, és a katonák kérdéseket tehessenek fel a fejlesztések állapotáról, irányairól és felhasználási lehetőségeiről.

A rendezvényt Deme László, haderőfejlesztésért és innovációért felelős helyettes államtitkár, a VIKI kijelölt vezérigazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte:

“A mai nap különleges, hiszen tematikusan a drónokkal foglalkozunk. Szerepük a 21. században kiemelkedő fontosságú, a haderőnek is számtalan műveleti tevékenysége lehet, ahol az autonóm eszközök kifejezetten növelhetik a hatékonyságot.”

A kétnapos program során partnereink: Rotors and Cams Kft., ABZ Drone, Hungaro-Copter, Pro-Patria Electronics, Széchenyi István University – György Lévay, 4iG Nyrt., ITSecArea Kft., Genevation Aircraft Kft., HM EI Zrt., Medirlab Kft., Crydet Kft., IMG Solutions Zrt., Airformance Kft., Dat-Golf Kft., HM Arzenál Kft., Metalcom Zrt., MouldTech Systems, Óbudai Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Bonn Hungary Electronics Kft., és Gamma Zrt., lehetőséget kaptak, hogy statikus és dinamikus bemutatók, valamint prezentációk keretében mutathassák be képességeiket.

Egy ország ellenállóképességének kulcsfontosságú kérdése, hogy milyen saját eszközöket tud létrehozni. A jövőben várhatóan tömegesen alkalmazzák majd a drónokat, ezért a hazai fejlesztésű eszközök használata kiemelkedő jelentőséggel bírhat. A magyar tudás és technológia segítségével biztosíthatjuk a kialakított képességek gyors elérhetőségét bármilyen körülmények között, valamint az igényekhez szabható rugalmas fejlesztéseket.

Köszönjük minden partnerünknek és résztvevőnek, hogy hozzájárultak a program sikeréhez!

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet