NATO Innovációs Hét 2023

Először került megrendezésre a NATO Innovációs hét Budapesten. Az eseményen a NATO Innovációs Alap (NIF) és a NATO Észak-atlanti Védelmi Innovációt Ösztönző Mechanizmus (DIANA) háromnapos üléssorozata zajlott, és a résztvevők egyértelműen sikerként értékelték az eseményt.

A NATO DIANA innovációs hálózatának igazgatótanácsának elnökhelyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok kiemelte, hogy a védelmi innováció nem csupán a hadsereget érinti, hanem olyan technológiai fejlesztéseket is magában foglal, amelyek más területeken is hasznosíthatók. Az innovációs hálózat célja az, hogy a hazai kutató-fejlesztő műhelyek részt vehessenek különböző projektekben, és az eredmények hozzáadott értéket teremtsenek.

Az eseményen a NATO DIANA innovációs hálózat és a magyar fél között aláírtak egy együttműködési megállapodást, amelynek részeként a zalaegerszegi tesztközpont is akkreditálttá vált az autonóm rendszerek és kiberképesség-fejlesztések terén. Ez fontos lépés Magyarország integrációja felé az Észak-Atlanti Szövetség innovációs tevékenységében.

A rendezvényen számos fontos személyiség is részt vett, köztük dr. Klaus Hommels, a NIF igazgatótanácsának elnöke, prof. Fiona Murray, a NIF igazgatótanácsának alelnöke, David van Weel, a NATO új biztonsági kihívásokért felelős főtitkárhelyettese, valamint Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere.

A rendezvénysorozatot kulturális programok és informatív panelbeszélgetések is színesítették, és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt. főszervezésében, a Honvédelmi Minisztérium támogatásával valósult meg.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet