Négy újabb Gripennel Erősödik a Honvédség, VIKI együttműködés a Saab-bal!

Nagy Lépés a Védelem és Innováció Terén: Négy újabb Gripennel Erősödik a Magyar Honvédség, emellett mesterséges intelligenciával támogatott virtuális valóság platformot alkalmazó Kiválósági Központ létrehozásáról állapodtunk meg a Saab-bal!


A magyar kormány döntése értelmében, a meglévő 14 darab JAS-39 Gripen vadászrepülőgép mellé további négy darab JAS-39-es beszerzéséről született döntés. Az új beszerzések által tovább erősödnek hazánk képességei az ország légterének védelmében.


Ezzel egyidőben büszkén jelentjük be, hogy a VIKI Védelmi Innovációs Kutatóintézet és a Saab között egyedülálló együttműködési megállapodás született, mely együttműködésünk keretében célunk, hogy Magyarország védelmi képességeit a legmodernebb technológiák segítségével fejlesszük. Egy mesterséges intelligenciával támogatott virtuális valóság platformot alkalmazó Kiválósági Központ létrehozásáról is megállapodtunk a Saab-bal. Ez a központ kivételes lehetőséget nyújt a védelmi technológiák fejlesztésében való magyar részvételre.


A központ nem csak a légierő kiképzési képességeit modernizálja, de a magyar ipar, tudomány és oktatás fejlődését is elősegíti. Célunk, hogy a nemzetközi partner segítségével Magyarország regionális fejlesztési központtá váljon kihasználva a helyi fejlesztői tudást és innovációt.
A VIKI és a Saab közös erőfeszítései révén nem csak a honvédelem terén írunk történelmet, hanem az innováció és a technológiai fejlődés új dimenzióit is megnyitjuk.


Köszönjük minden partnerünk és munkatársunk hozzájárulását ehhez a jelentős előrelépéshez!


🔗 A témával kapcsolatos sajtótájékoztató a következő linken megtekinthető: https://www.youtube.com/live/PKKMqTQTUwg?si=au2EatwazhBhoerP


A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet