22. ECON Konferencia – Mérnöki Szimulációs Fórumon vett részt a VIKI

22. alkalommal került megrendezésre az ECON Konferencia, ezúttal a budaörsi Holyday Inn-ben. Az idei konferencia a ,,Mérnöki Szimulációs Fórum” nevet kapta és a védelmi innováció, az űripari kutatás, a mesterséges intelligencia és a mérnöki szimuláció témáit ölelte fel.

A VIKI képviseletében Hendrich Balázs vezérigazgató-helyettes és Ladila Robin mérnökségi vezető, projektmenedzser tartottak előadást, ismertetve a VIKI szolgáltatási portfólióját, vízióit és célkitűzéseit.

Hendrich Balázs kiemelte, nemcsak a társadalom rezilienciájának növelése a cél, hanem a védelmi ipar és az innováció fejlesztése is. Ehhez pedig szükség van a hazai vállalkozások minél széleskörűbb részvételére és arra, hogy a tőkepiacok irányába nyissanak a fejlesztések, a kettős felhasználású technológiák felé.

Ladila Robin a digitális tervezés fontosságát hangsúlyozta a védelmi iparban, kiemelve a VIKI mérnöki irodájának feladatait, az eddig kialakított képességek hatásait és azokat a trendeket és kihívásokat, amelyek fellelhetőek ezen a területen. Emellett bemutatta a VIKI eddigi fejlesztéseit, prototípusait, valamint a még induló fejlesztési programokat.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet