Katonalogisztikai Szakmai Napot szervezett a Védelmi Innovációs Kutatóintézet

2024. április 10-én került megrendezésre a VIKI első Logisztikai napja – „katona tábori elhelyezése” címmel Székesfehérváron az Alba Regia laktanyában. A rendezvény a Magyar Honvédség igényei alapján valósult meg, küldetéseként pedig a teljesíteni képes partnerek az igénytámasztó, vagyis a katonaság 150 fős szakállományának és döntéshozóinak történő bemutatkozási lehetőségét határozta meg.

Deme László ezredes, a VIKI kijelölt vezérigazgatója beszédében elmondta – „Azért hívtuk meg a kis- és középvállalkozásokat, mert fontos szerepet játszanak a gazdasági és ipari kutatás-fejlesztésekben. Egyrészt, nagyon hatékonynak gondolom a mai napot, másrészt kifejezetten örülök annak, hogy számos, különböző alakulatnál szolgálatot teljesítő tisztkollegám részt tudott venni a rendezvényen. Megnyugvással tölt el, hogy egyfajta interakció kialakulásának is szemtanúi lehettünk: a cégek és a katonák párbeszédet kezdtek egymással. Az ilyenfajta kapcsolat és információáramlás elengedhetetlen a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztéséhez.”

Az expón 15, a VIKI-vel partnerségben álló magyar cég képviselte magát. Név szerint a Clasman Csoport, a Continest, a Genesys Motors, az Energotest Kft., a Securus, a LogSol, LoxoLock, a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt., a Puraset Kft., a Freska, a MouldTech Systems Kft., a Gerinfo, a GD Gép és Daru Kft., valamint a Technofalt és a Sigst mutatkoztak be. Ezek a cégek mind olyan termékeket vonultattak fel, amik innovatív módon kapcsolódnak a katonai táborok létesítéséhez, üzemeltetéséhez és a különböző műveleti feladatok hatékonyabbá tételéhez.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet