AI-tól a fenntarthatóságig – Digitalizációs konferencián járt a VIKI

Április 17-én került megrendezésre a SMART 2024 konferencia Worlds Colliding címmel a budapesti Akvárium Klubban. Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége által életre hívott rendezvény célja platformot adni mindennek, ami a mesterséges intelligencia világát érinti napjainkban: vállalati digitalizáció, kibervédelem, fenntarthatóság, valamint a digitális vállalkozások. Fő feladata, hogy megfelelő eszközöket biztosítson a résztvevőknek, hogy biztonságosan navigálhassanak a digitális térben és felkészítse őket az ott fellelhető kihívásokra.

A nyitó előadást Dr. Vinnai Balázs, a szövetség elnöke tartotta, a VIKI képviseletében pedig Balogh Péter, VIKI reziliencia központ vezető, kiberbiztonsági szakértő tartott előadást a védelmi innovációról, a gyors adaptációról és a felforgató technológiákban rejlő lehetőségekről.

Előadásában hangsúlyozta, életünket egyre jobban meghatározza a mesterséges intelligencia, a technológiai fejlesztések pedig olyan kihívások elé állítják a védelmi szektor szereplőit, amelyekre gyors és hatékony válaszokat kell találni. Ugyancsak kiemelte, fontos a gyors adaptáció és a nyitottság a felforgató technológiákra, mert kihasználásuk elengedhetetlen az iparág jövőbeli sikereihez.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet