Budapest Security Dialogue – „A párbeszéd és tapasztalatcsere a legfontosabb a modern világban”

Április 25-én került megrendezésre a Budapest Security Dialogue a Budavári Lovardában, ahol Deme László, a Honvédelmi Minisztérium haderőfejlesztésért és védelmi innovációért felelős helyettes államtitkára is részt vett. Prezentációjában a VIKI tevékenységéről és a magyar védelmi ökoszisztéma fejlesztésére vonatkozó terveiről beszélt. Beszédében kiemelte az innováció és a gyors alkalmazkodás fontosságát a védelmi rendszerekben.

A rendezvényt Dr. Arne Gobert és Wolf Illner, a BSD ügyvezető igazgatói nyitották meg beszédükkel, amelyek keretbe foglalták a védelemről és az innovációról szóló párbeszéd jelentőségét. További információkkal szolgált Timo Haas, a Rheinmetall digitális igazgatója és Kis-Márton Vidor, a Continest vezérigazgatója.

Az „Innovation Night” előfutára volt azon izgalmas beszélgetéseknek, amelyeket a konferencia során a későbbiekben hallhattunk, elősegítve ezzel a védelmi és biztonsági terület vezetői közötti együttműködést. A kétnapos szakértői fórumon a béke és háború, a közép-európai és nyugat-balkáni biztonságpolitikai kérdések, a védelmi ipar európai és globális fejleményei, a kutatás és a technológiai fejlődés, valamint a gazdasági megfontolások témaköreivel foglalkoztak.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet