Egy akcelerátor-, és hat tesztközponttal bővül a DIANA Magyarországon

A VIKI a Nokia Bell Labs-al közösen elindítja a NATO DIANA magyar akcelerációs központját, a VIKI-NOKIA akcelerátort. Tevékenységünk célja támogatni azokat az innovátorokat, akik olyan technológiai fejlesztéseken dolgoznak, amelyek segítségével hozzájárulnak a NATO munkájához és segítik egymilliárd lakosának védelmét.

A bővítési bejelentés izgalmas következő lépéseket jelent a Szövetség tagországai technológiai fejlesztései szempontjából. A DIANA hálózat mérete ezzel a több mint 200 új helyszínnel a duplájára növekedett, amely hatalmas kapacitás- és szaktudásnövekedést jelent számos területen. Ennek a bővítésnek köszönhetően Magyarország egy akcelerátori-, és 6 új teszt központtal gazdagodik, így a helyszínek száma kettőről nyolcra nő.

A Védelmi Innovációs Kutatóintézet nagy lelkesedéssel várja, hogy együtt dolgozhasson a BHE Bonn Hungary Electronics Ltd., az Óbudai Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Alverad Technology Focus Kft., az ITSecArea vezette konzorcium és a Nokia kiváló kutatói és innovátori csapatával, valamint a korábban már működő csapatokkal a ZalaZONE InnoTech-ben.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet