Fontos mérföldkőhöz érkezett a VIKI és a Dynamit Nobel Defense Hungary Zrt. közötti együttműködés.

Védelmi célú kutatási és innovációs együttműködésről szóló dokumentum aláírásával fűzte szorosabbra kollaborációját a VIKI és a Dynamit Nobel Defense Hungary Zrt. április 7-én Kaposváron. 

A szándéknyilatkozatot Deme László haderőfejlesztésért és innovációért felelős helyettes államtitkár, a VIKI kijelölt vezérigazgatója és Joachim Hutt, a DND Hungary vezérigazgatója írta alá. Az eseményen Szita Károly polgármester és Avishey Reger, a DND elnöke is részt vett.

Ez az együttműködés meghatározó lépés a Magyar Honvédség képesség fejlesztésében, amely nemcsak a hadiipar szereplőit és a Honvédség szakértelmét, hanem az egyetemek és kutatóintézetek tudásbázisát fogja majd össze. 

Korunk konfliktusai bebizonyították, a hagyományos hadviselés eszközei továbbra is fontos szerephez jutnak a modern hadviselésben. A mozgást akadályozó képesség kialakítása során megjelent az igény a harckocsik elleni aknák, páncéltörő eszközök alkalmazására is. Ezek olyan technológiák, amelyek, rendszerként alkalmazva biztosítják a terep háromdimenziós modelljét, lehetőséget adnak virtuális feladattervezésre, a meteorológiai adatok valós idejű gyűjtésére, a járhatósági irányok meghatározására, az autonóm telepítésre, a telepített eszközök állapotának folyamatos monitorozására és aktiválására digitális, nyomon követhető módon. Ezen rendszerek nagy pontosságúak és nagy hatékonyságúak, egyes elemei a civil élet tevékenységeinek támogatására is jól alkalmazhatóak lesznek.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet