Nemzetközi partnerségek és finanszírozási lehetőségek – Kerekasztalbeszélgetés a Hungarian Defense Industry Summit-on

Megrendezésre került a Bálnában az EuroAtlantic Hungarian Defense Industry Summit nevű konferenciája.

A rendezvény célkitűzése, hogy platformot biztosítson mind a magyar, mind a külföldi védelmi ipar szereplői számára. Az eseményen több mint 250 meghívott volt jelen, köztük nagykövetek, külföldi képviselők, katonai és diplomáciai érdekeltségek, és üzleti vezetők, akik részvételükkel hozzájárultak a magyar védelmi szektorban való együttműködés és innováció előmozdításához.

A VIKI-t Hendrich Balázs vezérigazgató-helyettes képviselte, aki kerekasztal-beszélgetést moderált, amely a magyar védelmi innovációs piac szereplői számára elérhető nemzetközi partnerségek és finanszírozási lehetőségek témáját járta körül. A beszélgetés során betekintést nyújtott dr. Balogh István, Magyarország NATO-nagykövete, Szluha Dénes, a Focus Ventures Zrt. befektetési igazgatója, Csuday Balázs, a Hexagon Zrt. vezérigazgató-helyettese és az MFS Defense Zrt. Felügyelőbizottságának tagja, valamint Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója is.

További beszélgetésekre és prezentációkra is sor került, amelyek az űripar jövőjének fontosságára, az ágazat szereplőinek nemzetközi kapcsolataira, a hadiipari trendekre és a hadviselés változásaira összpontosítottak. 

Köszönjük az EuroAtlanticnak ezt a rendkívüli lehetőséget, hogy részesei lehettünk ezeknek a fontos kérdéseket körüljáró konferenciának.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet