„Technológiai Reziliencia Képességbemutató” tematikus rendezvényt szervezett ta VIKI

A Honvédelmi Minisztérium háttérintézménye, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet szervezésében „Technológiai Reziliencia Képességbemutató” tematikus rendezvény került megrendezésre 2023. május 30 és 31. között Budapesten.

Az eseményen tíz hazai és külföldi vállalat állította ki a tématerületet támogató fejlesztéseit, megoldásait. A két nap alatt több, mint száz fő, állami és katonai vezetők, egyetemek, vállalatok képviselői, szakértői tették tiszteletüket a kiállításon, ami csak tovább erősítette a technológiai reziliencia fontosságát és időszerűségét.

A két napos program margóján Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter úr aláírta a NATO Innovációs Alap megalapításáról szóló meghatalmazási okiratot, mellyel Magyarország hivatalosan is a NATO Innovációs Alap társ-alapítójává vált. Az Alap fő célkitűzése, hogy piaci alapon, közvetlen befektetéseket valósítson meg kettős-célú technológiákat fejlesztő vállalkozásokba, elősegítve a kereskedelmi célú technológiák védelmi szektorba történő transzformációját.

Porkoláb Imre dandártábornok, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet vezérigazgatója beszédében tájékoztatta a jelenlévőket a VIKI Zrt. létrehozásának indokoltságáról, elvégzendő feladatairól, különös tekintettel a haderőfejlesztésben betölteni kívánt partneri együttműködésre alapuló szerepéről.

Reméljük hamarosan személyesen is találkozunk a VIKI soron következő eseményein.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet