Ötödik alkalommal került megrendezésre az Ideathlon

Nemrégiben megrendezésre került az 5. Ideathon, amely lenyűgöző módon bemutatta az innováció és a közös munka erejét a Védelem területén. Ezt az eseményt egy elkötelezett csapat szervezte, amely összehozta tehetséges fiatalokat, akik izgatottan dolgoztak az ötleteik valós megoldásokká formálásán. A Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) jelentős támogatóként vett részt az eseményen, elősegítve a kreativitást és az üzleti szellemet a résztvevők között.

A hétvégi esemény során 11 csapat, több mint 50 lelkes résztvevő fáradozott azon, hogy ötleteiket üzleti vagy a honvédelemben hasznosítható lehetőségekké formálják. Inspiráló volt látni, ahogy különböző gondolkodásmódok találkoztak a Védelmi Innováció kihívásaival. Több mint 10 iparági szakértő mentor irányítása alatt fejlesztették a csapatok koncepcióikat, kihasználva a mentorok által megosztott szakértelmet. Emellett a katonai személyzet is aktívan részt vett a helyszínen, lehetővé téve a csapatok számára, hogy értékes visszajelzéseket kapjanak.

Az Ideathon csúcspontjához akkor érkezett, amikor a csapatok innovatív megoldásaikat bemutatták egy elismert zsűrinek, amely magában foglalta a Védelmi Innováció területén jártas szakembereket. A győztes csapat egy olyan kihívásra hozott megoldást, amelyet a VIKI tett fel, és drónok és innovatív technológiák segítségével valósítottak meg. Meggyőződésünk, hogy ez a megoldás jelentős változást hozhat a Védelmi szektorban.

Reméljük, hogy az Ideathon további hasonló eseményeket inspirál, és elősegíti a Védelmi Innovációs Kutatóintézet által támogatott közösség fejlődését.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet