Együttműködési megállapodások a VIKIFesten

A múlthéten megrendezett VIKIFest nemcsak szakmai programoknak adott otthont, hanem ceremóniális aláírások helyszínéül is szolgált. 

Június 12-én Deme László, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet kijelölt vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá Prof. Dr. Felde Imrével, az Óbudai Egyetem ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettesével, valamint  Dr. Szigeti Gyulával, az Initium Zrt., az Óbudai Egyetem innováció hasznosító cégének vezérigazgatójával.

“Az első év a kapcsolatépítésről, a hálózati együttműködésekről és a feltérképezésről szólt” – mondta Deme László, kijelölt vezérigazgató az aláírást megelőző nyitóbeszédében. A VIKI fontos küldetése, hogy összekapcsolja a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztémákat a védelmi szektorral, elősegítve a kettős felhasználású kutatások eredményes megvalósítását. 

A Kutatóintézet alapítása óta aktívan támogatja a védelmi innovációs projekteket és fejlesztéseket, számos lépést téve annak érdekében, hogy az akadémiák, a privát szektor és az állami szereplők közösen fejlesszék a védelmi ipart. 

Ezek a megállapodások tovább erősítik elkötelezettségünket a védelmi ipar innovációja és a technológiai fejlesztések iránt. Köszönjük az Óbudai Egyetemnek és az Initium Zrt-nek, hogy együtt dolgozhatunk egy versenyképes védelmi ipar kialakításáért.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet