Megbeszélések a SAAB delegációjával

Június 4-én a VIKI vezetése sikeres megbeszéléseket folytatott a SAAB delegációjával, ahol átbeszélték a jövőbeni együttműködés alapjait, jogi kereteit, valamint a kiterjesztett valóság (XR) technológiai lehetőségeit.

A tárgyalás során kiemelt hangsúlyt kapott az XR fejlesztések területe, a képzési programok kiterjesztése és a legújabb tudományos eredmények, innovációk integrálása.

A kutatási projektek középpontjában többek között az AI támogatott, adaptív interfész és felhasználói élmény (UX/UI) tanulmányozása, valamint a technológia, elsősorban egészségügyi oktatásban való hatékonyságának felmérése áll. 

Az oktatási program keretében megvitatták mester- és doktorandusz hallgatók bevonását is, ezzel elősegítve az innovátorok új generációjának integrálását a kutatási és fejlesztési projektekbe.

Ez az esemény szintén támogatja a VIKI kettős felhasználású kutatás, fejlesztés és innováció iránti törekvéseit a hazai repülőgépipar területén.

Köszönjük a SAAB képviseletének az eredményes megbeszéléseket. Büszkék vagyunk a közös munkára és várjuk a további közös sikereket. 

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet