Technológia és Innováció – VIKI a NATO DIANA DEMO DAY-en

Május 30-án a NATO DIANA DEMO DAY-en járt Hendrich Balázs, a VIKI vezérigazgató-helyettese.

Az eseménynek a Massachussets-i Microsoft New England Kutató és Fejlesztő Központ adott otthont, ahol Hendrich Balázs egyeztetéseket folytatott többek között Fiona Murrey, a NIF igazgatótanácsának alelnökével és Rob Murray, a SAAB innovációs igazgatójával. 

A rendezvény a MassChallenge, a National Security Innovation Network és a NATO Innovációs Alapjának (NATO DIANA) szervezésében jött létre azzal a céllal, hogy közelebb hozza az innovátorokat, a katonai végfelhasználókat, kormányzati szervezeteket, befektetőket és ipari vezetőket.

A DEMO DAY során bemutatkozott az a 13 nyertes pályázatot benyújtó deep tech startup, amelyek sikeresen bekerültek a DIANA pilot portfóliójába. Ezek a tenderek 1300 pályázat közül kerültek kiválasztásra a Szövetség országaiból. Rövid bemutatóik és prezentációik alkalmával a résztvevők megismerhették a cégek portfólióit, valamint azokat a kettős felhasználású technológiai megoldásokat, amelyek három területre fókuszálnak: energiareziliencia, biztonságos információátadás, valamint érzékelés és megfigyelés

A VIKI-ben első kézből ismerjük a magyar tudásbázisban rejlő potenciált. Éppen ezért várjuk az új NATO DIANA Challenge kiírásokat, amire felhívjuk minél több magyar startup figyelmét, hogy jelentkezésükkel bemutassák új innovatív ötleteiket és megoldásaikat.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet