Török-magyar innovációs év 2025 – Megbeszélések a török delegáció képviseletével

2024. április 3-án a török fél kérésére Hendrich Balázs, a VIKI vezérigazgató-helyettese fogadta a török külügyminisztérium EU-kapcsolatokért felelős főigazgatója, Elif Kursunlu asszony által vezetett delegációt. A találkozón részt vett Dr. Rada Csaba, a magyar Külügyminisztérium Nyugat-Balkáni Főosztályának osztályvezetője is.

A találkozón Hendrich Balázs bemutatta a VIKI, mint a kettős felhasználású technológiák fejlesztését támogató és koordináló szervezet tevékenységét, eredményeit, valamint a nemzeti innovációs ökoszisztéma és a partnerországok ökoszisztémáinak összekötésében betöltött szerepét. A török delegáció nevében Bülent Ozcan, a pénzügyi koordinációért és a projektek végrehajtásáért felelős főigazgató ismertette a török Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős főigazgatóságának feladatait. Özcan főigazgató kiemelte a látogatás jelentőségét, különösen a török-magyar innovációs év (2025) összefüggésében.

A megbeszéléseken kiemelték az együttműködés eredményeit, amely a haderőfejlesztés valamennyi aspektusára kiterjed, beleértve a beszerzéseket, a védelmi ipari kapacitásépítést és a K+F projekteket. Hendrich Balázs hangsúlyozta a VIKI és a TÜBİTAK, valamint a társszervezetek (TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK BİLGEM) között fennálló eredményes kapcsolatot, kiemelve a partnerség átfogó jellegét.

A változás ereje!

Elérhetőségek

© 2023 | VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet